torsdag 19. mai 2011

Puh!

Akkurat denne dagen som jeg ventet telefon fra Radiumhospitalet og fra en dansk gjest som skulle hentes på Asker, viste seg å være dagen for skifte av mobiltelefonabonnement. Skifte av simkort i den gamle Nokiaen min gikk greit, men så fikk jeg beskjed om at telefonen var låst. Etter flere samtaler med både gammelt og nytt telefonselskap, viste det seg at det ikke var mulig å låse opp sperringen på telefonen. - Men det var mulig at teknikkerne kunne gjøre det i løpet av en tre dagers tid. Hjelp. Fasttelefonen har vi sagt opp. Heldigvis har min gammeldagse mor ikke gjort akkurat det, så jeg kunne bruke hennes telefon til å ringe ut med. Dermed fikk jeg bestilt ny Iphone, så nå venter jeg i alle fall på noe godt. Det er fødselsdagsgaven i år.

Gyn Pol hadde ikke noen leger tilgjengelige, men rådet meg til å ringe Radiumhospitalet direkte og be dem calle strålelegene. Så er det dette med å huske hva folk heter, da! Martin T. svarte ikke og det gjorde heller ikke Garcia, som er de to legene i strålegruppa jeg husker hva heter. Da bestemte jeg meg for å prøve Thea Hetland, engelen og doktorgradstudenten som hjalp meg inn i vaksineprogrammet i sin tid. Hun husket meg med det samme, - åh, så godt det gjør å bli sett! Vi snakket litt om situasjonen, om hvor dumt det er å ikke ha en fungerende telefon når en venter på en oppringning og mitt behov for å få vite hva som skal skje av behandling og hvorfor. Hun sjekket hva som stod i journalen uten at vi ble så veldig mye klokere av det, men skulle ta kontakt med Garcia for å be henne ringe meg på min mors telefon. Jeg ble et nytt menneske av denne samtalen, det er helt fantastisk hvor adekvat en kan oppføre seg når en blir behandlet bra. Da jeg la på røret, stod dessuten min danske gjest i døra, heldigvis hadde hun klart å komme fram selv om hun ikke fikk tak i meg. Etter noen minutter ringte Thea igjen for å si at hun hadde snakket med Garcia som gjerne ville få lov til å ringe i morgen fordi hun var eneste strålelege til stede i dag og trengte litt tid til å analysere CTen fra i går morges. Selvsagt var det greit. Alt en får vite og skjønner beveggrunnene for, er jo til å leve med. Men puh! for en morgen.

At jeg var litt ute av meg da alt dette begynte, skyldes også at jeg gikk en tur i morges og ble helt forskrekket av hvor svak jeg er nå. Svake muskler, pust og pes og svettetokter da jeg satte meg ned etter endt tur., og det var bare en kort tur. Æsj. Enda godt jeg har en hyggelig gjest på besøk og at vi kunne sette oss på kafé i Vollen midt i syrinduften og nyte både maten og utsikten over fjorden inn mot Oslo.

3 kommentarer:

  1. 1. Jeg blir sint på Systemet!
    2. Jeg synes du takler det veldig bra! Det hadde ikke jeg gjort!
    3.Jeg synes du skriver godt! Leser noen i Systemet det du skriver? De tør vel ikke!

    SvarSlett
  2. Jo, vi leser!
    Jeg jobber på sykehus og har fulgt med på Trines blogg et års tid nå. Jeg blir både sjokkert og nedstemt av å lese om hvor mye som går galt - for jeg vet at alle ansatte faktisk ønsker å gi god pleie og oppfølging.

    Bloggen egner seg som grunnlag for etiske diskusjoner på sykehus. Jeg tror nesten alle blir tatt godt var på når de først er på sykehuset. Problemet er alt som skjer mellom besøkene: Innkallinger, manglende innkallinger, prøver som tas feil eller blir borte, innkallinger til andre pasienter, ingen lege å få tak i, legen ringer ikke tilbake, hva heter egentlig legene, hvilken behandling er det jeg skal få nå, hvorfor velger man denne behandlingen etc etc etc.

    Du skriver godt og håndterer situasjonen din veldig bra, Trine. Lykke til videre!

    SvarSlett
  3. Betryggende å vite at dere følger med. Trine rydder en viktig sti for alle oss andre. Vi vet aldri hva neste dag bringer i våre liv. Feilfrie blir ingen, men rutiner burde være det enkleste å få til.

    SvarSlett