Følg på epost

fredag 10. juni 2011

Kiel igjen

Jeg reiste alene nedover på Kielfergen tirsdag og kjente sterkt på hvor mye hyggeligere det er å ha selskap på reisen. Regnvær gjorde det ikke bedre. I Kiel møtte jeg heldigvis min gode fe, som jeg igså hadde følge med på hjemreisen. Før jeg traff henne, hadde jeg barnslig glede av å se denne skuta gå gjennom foldebroen. Helt fra min københavnske barndom har jeg elsket at broer går opp og slipper båter gjennom. - Og dette var jo en fin skute å se på.

Professor Fändrich etterlyste CA125 resultater fra den siste perioden, for å kunne vurdere om vaksinene faktisk har effekt på utviklingene av kreften. Det hadde jeg ikke, og jeg følte meg absolutt ganske dum som ikke hadde tenkt på det: Huet under armen og armen i bind! Nå har jeg etterlyst CA 125 resultater, bare for å finne at det ikke finnes noen for april og mai. Enda mer huet under armen og armen i bind! Det er tydelig at jeg må passe på selv, men de har tatt så mange blodprøver på Radiumhospitalet at det har ikke falt meg inn at de ikke hadde inkludert CA 125. For de som ikke vet det, er CA 125 tumormarkøren, og når den stiger, er det et klart tegn på kreftaktivitet i kroppen. Nå fikk jeg tatt blodprøver i Kiel og resultatet var klart da jeg kom hjem i i går. Ikke noe bra: 37, 8. Siste måling i slutten av mars viser 20, og også det er for høyt. Nå vet jeg jo at det er spredning til lymfekjertlene, men allikevel er dette et resultat som det ikke er noen grunn til å rope hurra for. Tvertimot, her er nok litt banning på sin plass.

Professoren og den gode feen er imidlertid begge optimister. De mener at det er mye uprøvd. Måtte de ha rett. I første omgang skal jeg kontakte Paracelsusklinik i Lustmühle i Sveits for å se om det kan være aktuelt med et besøk. Det er en såkalt biologisk klinikk, men det er skolemedisinutdannede leger som driver den. Jeg tenker at jeg må se på et evt. besøk der som en form for feriereise. Jeg har ikke vært i Sveits på mange år og aldri i St. Gallen, som klinikken ligger i nærheten av. Vakkert skal det være der.

Ellers har jeg hatt gleden av at et debattinnlegg jeg har skrevet, skal publiseres i Aftenposten på onsdag. Følg med, følg med! Det handler selvsagt om helsevesenet. Tittel: Opp, alle Oslos pasienter!

Men kjære venner der ute i bloggosfæren: Nå trenger jeg at dere sender alle varme tanker dere kan romme!

11 kommentarer:

 1. Det gjør jeg, - sender varme tanker med håp om at Dr Fändrichs optimisme slår til. Klem Mikkel

  SvarSlett
 2. sending as many warm tanks as i can room! (remembering how the schoolkids in leknes were fond of this kind of norglish)
  seriously, lots of hot wishes my dear.
  and to boot, there is a small lift bridge on the road past my flat 30 secs from me....come see! xx

  SvarSlett
 3. Jeg også! 1089 gode tanker til deg! Monsterklem fra Ingrid

  SvarSlett
 4. Kjære Trine.

  Jeg sjekker bloggen din daglig og hargitt mine kraftsalvebidrag i dag. Med det unnagjort, sender jeg deg alle mine varmeste tanker i kveld.
  Hilsen fra Elisabeth i Lofoten.

  SvarSlett
 5. Masse klemmer og gode tanker fra Harstad! Glad i deg!

  SvarSlett
 6. Hei igjen gode Trinemor! Dette er ikke bra at ikke engang spesialsykehuset RH klarer å følge opp en slik "selvsagt" prøve som CA125.
  Sier det igjen, en skal være utrolig frisk og oppegående for å være syk. Skal lese og kommentere ditt innlegg onsdag. I morgen vil vi ha sola tilbake i ditt frodige Vollen. All kjærlighet og varme tanker sendes deg og dine. Klem Lise i Lia.

  SvarSlett
 7. Følger bloggen din,så klart!!Sender deg mange gode tanker!Dette går veien!:)

  Tove,Trondheim

  SvarSlett
 8. Tenker masse på deg - dette MÅ gå bra. Kirsten

  SvarSlett
 9. Hei igjen og takk for idag, Tenk at alt dette egentlig begynte med deg og Gry og turstien!!!
  SÅ:
  FLOTT innlegg i AFTEN, jeg klippet det ut til deg, men du har vel fått det allerede!!!!!
  Måtte mange henge seg på, slik at noen nå tar til fornuft, OM den finnes hos noen i dette rotet. Klem og superhilsen fra Knut
  og Lise i Lia.

  SvarSlett
 10. Hei Trine.
  Endelig har jeg kommet meg inn på bloggen jeg også. Her er mye å lese og mange tanker og følelser settes i sving. Måtte gode tanker sette gode krefter i gang for deg!
  Lykke til fra Connie

  SvarSlett
 11. Håper at filmen i går gledet deg og Ellen E!! Woody Allen er en begavet, snodig og god filmregissør. Sikkert et par hyggelig timer sammen.
  Lykke til med vaksinen i dag, og så krysser vi alt vi har for det viktige resultatet neste uke.
  Håper dere får en tur til hytta ved havet i helgen, vi snakkes.
  Klem Lise i Lia.

  SvarSlett